Proměnlivé počasí komplikuje páteční etapu

Aktualita 04 (18.05. 2018)

Proměnlivé počasí komplikuje páteční etapu

 

Prudký déšť v první polovině rychlostní zkoušky Ján ještě ztížil podmínky na trati první klasické rychlostní zkoušky letošního ročníku Rallye Český Krumlov. Překvapivě nejrychlejšího času zde dosáhl Polák Jaroslaw Szeja. Jeho Ford Fiesta R5 najel na druhého v pořadí Václava Pecha, který jede na stejném voze, čtyři vteřiny. Jak trať postupně osychala, třetího nejrychlejšího času dosáhl Lumír Firla s Peugeotem 208 R2. Rychlostní zkouška Ján byla kvůli havárii startovního čísla 61 zrušena a ostatní posádky obdržely náhradní čas.

 

 

Nový měřený úsek Citajl, který se jel jako třetí v pořadí, musel být pozastaven kvůli zdravotním problémům osoby, která se neúčastnila rally. Jan Kopecký nenechal nic náhodě, zajel nejrychlejší čas a vrátil se do průběžného vedení. Posádka továrního týmu Škoda Motorsport sesadila z čela Václava Pecha. Druhý nejrychlejší čas ale patřil Janu Dohnalovi s Fordem Focus WRC, který se postupně dere vzhůru pořadím. Po prvním Jánu se pohyboval ve výsledkové listině až ve čtvrté desítce. Třetí nejrychlejší čas zajeli Jan Černý s Pavlem Černohorským.


Nejdelší měřený úsek páteční etapy odstartoval za hustého deště. Smůlu zde ale měl zatím průběžně na třetí pozici jedoucí Jaroslaw Szeja, který havaroval. Jeho místo zaujal Filip Mareš, kterého naviguje Jan Hloušek. Zkoušku vyhrál Jan Kopecký a navýšil svůj náskok ve vedení 46. Rallye Český Krumlov.


Informace z RZ 2 – Ján 1:
#15 Trojan / Jůrka – technická závada – diferenciál
#24 Pešl / Juřica – havárie
#43 Trojan / Trojanová – technická závada – brzdy před RZ 2
#27 Jirovec / Janovská – technická závada – mlžení čelního okna
#50 Soldát / Winzig – mimo trať
#61 Sobotka / Sobotka – havárie
#72 Štěpánek / Cibulka – technická závada – poloosa

 

Informace z RZ 4 – Kohout 1:
#7 Szeja / Szeja – havárie
#52 Obadal / Osička – defekt

 

Dalibor BENYCH
tiskové středisko
46. Rallye Český Krumlov 2018
 

www.rallyekrumlov.cz
www.ckmotorsport.cz

 

Partneři:
.......................................................

 


 

 

Média:
.......................................................

 

 

Partnerská města:
.......................................................