Jan Kopecký nejrychlejší po první etapě

Aktualita 07 (18.05. 2018)

Jan Kopecký nejrychlejší po první etapě

 

Pilot tovární Škody Fabia R5 Jan Kopecký byl nejrychlejším v první etapě 46. Rallye Český Krumlov. Jednoduché to ale vůbec nebylo, protože při prvním průjezdu rychlostní zkoušky Ján tekla po trati spousta vody. Opakované průjezdy rychlostními zkouškami Ján, Citajl a Kohout přední posádky zvládly v podstatně kratším čase, než ty první. Tento fakt ukazuje, že podmínky na rychlostních zkouškách se podstatně zlepšily.

 

 

Druhým v pořadí, se ztrátou 28,8 vteřiny, dokončil úvodní etapu Václav Pech s Fordem Fiesta R5. Plzeňský jezdec je tak stále na dostřel tovární posádce Škodovky. Navíc si na sedmé rychlostní zkoušce o minimální rozdíl 0,1 vteřiny připsal skalp vedoucího jezdce. Třetí místo a body vybojované v první etapě si určitě zaslouží mladá posádka Filip Mareš a Jan Hloušek. Jejich Škoda Fabia R5 ztrácí na tu tovární 1:21,9 a na druhého Pecha 53,1 vteřiny.


Technická závada zastavila na šesté rychlostní zkoušce Peugeot 208 R2 Vratko Kubíka a mimo trať se podíval David Soldát, který jede se stejným vozem. Při druhém průjezdu měřeného úseku Citajl havaroval Petr Hrobský a soutěž přišla o jeden z vozů Mitsubishi Lancer EVO IX. Kvůli této nehodě byla na krátký čas pozastavena i rychlostní zkouška.


Z průběžně čtvrtého místa nedobrovolně opustili dnešní etapu Martin Vlček s Jindřiškou Žákovou. U jejich Fordu Fiesta R5 nevydrželo v závěrečném měřeném úseku zavěšení kola.


Během páteční etapy několik posádek odstoupilo kvůli technickým problémům nebo haváriím. Jedna z havárií byla vážnějšího charakteru, jezdec i spolujezdec byli převezeni do nemocnice na vyšetření.

 

Pořadí po 1. etapě:
1. Kopecký / Dresler - Škoda Fabia R5 43:37,6
2. Pech / Uhel - Ford Fiesta R5 +28,8
3. Mareš / Hloušek - Škoda Fabia R5 +1:21,9
4. Černý / Černohorský - Ford Fiesta R5 +1:31,3
5. Štajf / Ehlová - Škoda Fabia R5 +2:03,0
6. Štochl / Vacková - Škoda Fabia R5 +2:26,7
7. Jakeš / Machů - Škoda Fabia S2000 +3:02,5
8. Odložilík / Tureček - Ford Fiesta R5 +3:13,3
9. Dohnal / Ernst - Ford Focus WRC +3:36,3
10. Pospíšilík / Hovorka - Škoda Fabia R5 +3:41,9

 

V sobotu na soutěžící čeká sedm rychlostních zkoušek. Malonty, Rožmberk a Rožmitál. Fanouškům Rallye Český Krumlov tyto názvy měřených úseků není potřeba představovat. Zejména Malonty se svou délkou téměř třiadvaceti kilometrů budí velký respekt. Letos byla zhruba polovina tohoto legendárního úseku nově vyasfaltována. Ani v sobotu nebude chybět průjezd BIRELL RALLYE ARÉNOU v Českých Budějovicích. Celkem na soutěžní posádky čeká v sobotu více než devadesát měřených kilometrů. Pozdě odpoledne se závodní auta vrátí na cílovou rampu v Jelení zahradě pod českokrumlovským zámkem.


 

Dalibor BENYCH
tiskové středisko
46. Rallye Český Krumlov 2018
 

www.rallyekrumlov.cz
www.ckmotorsport.cz

 

Partneři:
.......................................................

 


 

 

Média:
.......................................................

 

 

Partnerská města:
.......................................................