Uzávěrka přihlášek na 38. Rallye Český Krumlov je za dveřmi

Aktualita č. 03 (04.05. 2010)

 

Do startu 38. Rallye Český Krumlov zbývá již několik málo dní. Seznamy přihlášených obou šampionátů se již velmi kvalitně zaplnily a i letos se zdá, že pole bude patřit k nejlépe obsazeným v celém mistrovství. Zpestřením a to pro nás, jako organizátory velmi vítaným, jsou přihlášky zahraničních účastníků Mitropa Rallye Cupu. Zařazení do tohoto seriálu vnímáme jako jednu z mála možností, jak na krumlovskou rallye přilákat zahraniční posádky a tím naši soutěž zpopularizovat i za hranicemi. Jenom pro připomenutí - uzávěrka přihlášek končí v pátek 7. května 2010!

Přestože to tak nevypadá, tak v letošním roce se vedla kvůli několika rychlostním zkouškám, resp. jejich částí složitá, tvrdá a nekonečná jednání o jejich povolení. A to ještě několik málo dní nazpět. Bohužel v pár osadách a obcích zavládla proti konání rallye z různých důvodů těžká nevole. Osobně jsem strávil nekonečné hodiny s občany a zastupiteli. Hodiny, které nakonec vedly k úspěšnému konci, který znamená spoustu kompromisů z naší strany a v podstatě jakési podmínečné povolení konání soutěže na některých úsecích. Kdyby ta jednání dopadla opačně, tak by z trati nezbylo z toho, co dělá Krumlov Krumlovem, nic. 38. Rallye Český Krumlov se nakonec uskuteční podle již dávno avizovaného harmonogramu, pouze s nepatrnými změnami.

Díky výše uvedenému, a také proto, že se v minulém období rozpoutaly diskuse ohledně některých záležitostí na předchozích soutěžích, bych rád zdůraznil následující:
Při organizaci a řízení 38. Rallye Český Krumlov budeme postupovat výhradně podle platných Národních sportovních řádů pro rok 2010 vydaných FAS AČR, podle standardních propozic rally 2010 vydaných FAS AČR, dále podle schválených Zvláštních ustanovení 38. Rallye Český Krumlov a případně podle vydaných prováděcích ustanovení 38. Rallye Český Krumlov. 

 

Jindřich Kunc
ředitel rallye

 

www.rallyekrumlov.cz

www.ckmotorsport.cz