Kresta nejrychlejší na prvních průjezdech RZ Přídolí i Kohout-Ján

Aktualita č. 09 (21.05. 2010)

 

Roman Kresta s Petrem Grosem to myslí se čtvrtým vítězstvím v řadě opravdu vážně a po dvou „normálních“ rychlostních zkouškách se usadili na čele 38. Rallye Český Krumlov. Druhý v pořadí Pavel Valoušek má po téměř čtyřiatřiceti měřených kilometrech ztrátu 8,6 vteřiny. Třetí je zatím Václav Pech, který na Romana Krestu ztrácí již 16,3 vteřiny.

Ve skupině A je po třech měřených úsecích nejrychlejších Petr Brynda se Štěpánem Palivcem, ale pouhé 0,3 vteřiny ztrácí druhý Jan Šlehofer se Zbyňkem Soběhartem. Třetí nejrychlejší vůz skupiny A, kterým je Ford Fiesta S1600 řídí Petr Zedník a ztrácí na vedoucího Bryndu již 37,3 sekundy.

Ve skupině N v rámci Mediasport MMČR v rally je zatím na průběžném prvním místě Václav Pech s Petrem Uhlem, druhé místo zatím patří Miroslavu Jakešovi se ztrátou 31,8 vteřiny a na bronzové průběžné příčce je Daniel Běhálek s Petrem Černohorským, kteří ztrácejí o vteřinu více.

Kategorie historických automobilů má na čele po dvou odjetých rychlostních zkouškách Miroslava Janotu s domácím Pavlem Stráským na voze Opel Kadett Coupe, patnáctivteřinovou ztrátu má druhý Jiří Petrášek a Martin Rožníček s vozem Opel Ascona a na třetím místě je rakouská posádka Bernard Openauer a Wolfgang Scheitz na voze Ford Escort RS 2000, který ztrácí více než půl minuty.
 

Informace z RZ 2 (Přídolí 1)

Robert Achs #33 – technická závada – transmise před RZ 2
Hannes Erfurth #100 –
technická závada – motor před RZ 2

 

Informace z RZ 3 (Kohout-Ján 1)

Radek Mifka #18 – defekt
Jiří Skoupil #27 -
defekt



Tiskové středisko 38. Rallye Český Krumlov

 

www.rallyekrumlov.cz

www.ckmotorsport.cz